Angsttandarts in Heemstede

Als u angst heeft voor de tandarts, doet u er verstandig aan om een afspraak te maken bij de angsttandarts bij Mondzorg Heemstede. Ons team is ervan overtuigd dat persoonlijke benadering het verschil maakt. Wij besteden daarom extra zorg aan kinderen en angstige patiënten. Onze standaard voor een tevreden patiënt is dat u uw familie en beste vrienden aan ons toevertrouwt.

Geen angst meer dankzij de angsttandarts in onze praktijk in Heemstede

Meer dan 30% van de Nederlanders is angstig voor de tandarts. Zo’n 800.000 Nederlanders zijn zelfs zo bang voor een tandartsbehandeling dat zij niet durven te gaan. Juist het uitstellen van de behandelingen kan op den duur problemen veroorzaken voor uw tanden en kiezen. Mondzorg Heemstede is een gespecialiseerde tandarts voor mensen met angst. Wij helpen patiënten uit heel Nederland. Velen zijn na enige tijd niet meer angstig voor een tandartsbezoek en zijn weer blij met hun gebit. Bent u angstig? Dan raden wij u aan tweemaal per jaar naar de tandarts te gaan. Dit helpt problemen te voorkomen en u zult zien dat u minder vaak behandeld hoeft te worden. De oorzaken van tandartsangst kunnen heel verschillend zijn. Meestal zijn deze terug te voeren naar de jeugd. In veel gevallen heeft men het nodige te verduren gehad bij de schooltandarts. Onze angsttandartsen in Heemstede weten hoe ze moeten omgaan met mensen met angst voor de tandarts. Zij nemen stressgevoelens bij u weg, waardoor u minder angst voelt.

Het uitstel van een tandartsbezoek is gevaarlijk

Indien u uw bezoek aan de tandarts door uw angst te lang uitstelt, kan dit ernstige gevolgen hebben voor het gebit en de algehele gezondheid. De gevolgen kunnen zijn:

 • Gaatjes (cariës)
 • Verlies van tanden en kiezen
 • Chronisch ontstoken tandvlees
 • Verhoogde kans op beroerte, hart- en vaatziekte of longontsteking
 • Verergering van diabetes
 • Infecties op kunstmatige hartkleppen en heupgewrichten
 • Hoger risico van te vroege geboorte met een lager geboortegewicht
 • Maag- en darmproblemen door slecht gekauwd voedsel
 • Slecht spreken door loszittende tanden
 • Beperkingen in sociale en zakelijke contacten door niet voluit te kunnen praten en lachen
 • Slechte adem (halitoses)

Door een afspraak te maken bij onze angsttandarts in Heemstede, voorkomt u bovengenoemde problemen.

Tips om angst vroeg te voorkomen

Angstpreventie begint in de kinderleeftijd. Neem uw kind daarom zo vroeg mogelijk mee naar de tandarts. Uit onderzoek blijkt dat hoe eerder een kind went aan de tandarts, hoe kleiner de kans is dat er later angst ontstaat. Voor jonge kinderen is het goed als een van de ouders tijdens de controle of behandeling aanwezig is. Oudere kinderen kunnen proberen om het zelf te doen. Daardoor krijgen ze meer zelfvertrouwen. Blijft u er als ouder bij, laat dan zoveel mogelijk over aan de tandarts. Doe geen valse beloftes aan het kind. U kunt het kind belonen na goede inzet. Bent u benieuwd hoe u uw kind nog meer kan helpen, vraag dan gerust advies aan onze angsttandarts in Heemstede.

Tips voor mensen met angst die wel durven

Ook voor volwassen mensen met angst voor de tandarts hebben onze specialisten in Heemstede tips voor u. Het is belangrijk te realiseren dat de tandheelkundige techniek de laatste jaren sterk is gevorderd. De spookverhalen uit de jeugd zijn allang verleden tijd. In principe kan tegenwoordig alles vrijwel pijnloos. Als u bang bent een behandeling te ondergaan, laat dit dan aan uw tandarts weten. Probeer eens of u baat heeft bij ontspannings- of ademhalingsoefeningen. Afleiding kan ook goed helpen.

Tips voor mensen met angst die niet durven

Praat er met anderen over. Zij kunnen u ondersteunen bij een belangrijke stap: het begin van de restauratie van uw gebit en het einde van uw ellende. Ook als u al jaren droomt van die prachtige witte rij tanden en graag corrigerende facings wilt; laat u niet ontmoedigen om naar de tandarts te gaan! Maak een afspraak voor een controle van het gebit, maar spreek met de tandarts af dat er de eerste keer niets gedaan wordt.

Maak nu een afspraak met de angsttandarts in Heemstede

De angsttandartsen van Mondzorg Heemstede zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met angst voor de tandarts. Indien u angst heeft voor de tandarts, raden we aan om een afspraak te maken bij onze praktijk in Heemstede. Maakt u voor het eerst een afspraak? Schrijf uzelf in als nieuwe patiënt. Als u al patiënt bij ons bent of u heeft vragen over onze behandelingen, dan kunt u  telefonisch contact met ons opnemen op 023 – 529 1927. Tevens bent u welkom om een e-mail te sturen naar contact@mondzorg-heemstede.nl of om ons contactformulier in te vullen.

Direct inschrijven

van A tot Z kunt u bij Mondzorg Heemstede terecht