Facings laten plaatsen bij ons in Heemstede

Perfectioneer uw gebit en laat prachtige facings plaatsen door onze deskundige tandartsen in Heemstede. Behalve het realiseren en behouden van een gezond gebit, behalen wij graag een maximaal esthetisch resultaat. Het aanbrengen van facings is een cosmetische ingreep die het uiterlijk van uw gebit verfraait. Heeft u een spleetje tussen uw tanden, een afgebroken tand, scheefstaande tanden of sterk verkleurde tanden? Na het aanbrengen van corrigerende facings lacht u de wereld weer stralend toe!

Hoe ziet de behandeling van facings in onze praktijk in Heemstede eruit?

Een facingbehandeling is een cosmetische ingreep. Als u in onze praktijk in Heemstede facings laat plaatsen, plakken we een corrigerend laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein op de aangetaste tand. Uw behandelend tandarts bepaalt samen met u de kleur van uw facings. De tandarts wit uw tanden en kiezen in de gewenste kleur. Uw facings worden vervolgens in dezelfde kleur vervaardigd in het tandtechnisch laboratorium. Een porseleinen facing is minimaal een halve millimeter dik. Uw tandarts moet voor het aanbrengen van porseleinen facings dan ook in de meeste gevallen een laagje glazuur afslijpen om ruimte te maken voor de facing. Kiest u voor facings van composiet, dan modelleert uw tandarts uw tanden alvorens we de facings aanbrengen. Waar nodig slijpt uw tandarts een dun laagje van het oppervlak van uw tand af om voldoende ruimte te maken voor de facing. Hiermee behouden uw tanden gelijke dikte. Voor het aanbrengen van de facings op uw tanden, behandelt de tandarts uw tanden met een zuur ter voorbereiding van het opbrengen van een hechtlaag. Uw tandarts plakt de facings vervolgens vast op de aangebrachte hechtlaag.

Eigenschappen van een facing

Een facing voelt aan als een eigen tand. U kunt alles eten en drinken. Nagelbijten of kauwen op pennen is niet aan te bevelen vanwege de hardheid hiervan.

Waar worden facings van gemaakt?

Een facing wordt gemaakt van composiet of porselein. Een facing van porselein is minder gevoelig voor aanslag op het oppervlak, maar wel kostbaarder. Ook is het resultaat minder voorspelbaar en is de ingreep op de tand groter, omdat we het tandglazuur moeten afslijpen. Een facing van composiet heeft een voorspelbaar resultaat, vraagt een minder grote ingreep op de tand en is voordeliger. Het blijvende effect is minder duurzaam.

Gezondheidsvoordelen

Wij geloven er sterk in dat elke behandeling of ingreep een tandheelkundig of medisch voordeel moet bieden. Een esthetische behandeling brengt u een aantal voordelen. Zo geven facings u meer zelfvertrouwen. Uw gebit is een essentieel onderdeel van uw uiterlijk. Als u tevreden bent over uw uiterlijk, dan voelt u zich meestal zekerder. Bovendien kan een esthetische behandeling de mondgezondheid verbeteren. U krijgt minder tandvleesproblemen en minder gaatjes. Daardoor geniet u van een langer behoud van uw gebit.

Laat nu facings plaatsen door onze tandartsen in Heemstede

Heeft u een scheefstaande tand of zijn een aantal van uw tanden verkleurd? De oplossing is gemakkelijker dan u denkt. Door facings te laten plaatsen door onze deskundige tandartsen in Heemstede, krijgt u in korte tijd de stralende lach waar u naar verlangt. Maak nu een afspraak voor een behandeling in onze praktijk. Als u voor het eerst onze praktijk bezoekt, dan raden we u aan om uzelf bij ons in te schrijven als nieuwe patiënt. Bent u al bij ons geregistreerd? Dan kunt u telefonisch een afspraak bij ons maken door te bellen naar 023 – 529 1927. U kunt ook een e-mail sturen naar contact@mondzorg-heemstede.nl.

Direct inschrijven

van A tot Z kunt u bij Mondzorg Heemstede terecht