Orthodontische Behandeling

Het doel van orthodontie is om malocclusie te behandelen, ook wel slechte beet genoemd. Wanneer u een malocclusie heeft, betekent het uw tanden, de lippen en/of de kaken niet de juiste manier op elkaar komen.

Wat is Orthodontie?

Het doel van orthodontie is om malocclusie te behandelen, ook wel slechte beet genoemd. Wanneer u een malocclusie heeft, betekent het uw tanden, de lippen en/of de kaken niet de juiste manier op elkaar komen.

Je krijgt een beugel als de tanden naar voren staan. Of als de tanden en kiezen niet goed op elkaar passen. De beugel zorgt er voor dat je tanden en kiezen rechter komen te staan. Zo kun je bijvoorbeeld beter kauwen. Ook je tanden poetsen gaat gemakkelijker. Daardoor blijven je tanden en kiezen gaaf en gezond. En een mond met rechte tanden ziet er natuurlijk mooier uit.

Wat veroorzaakt Orthodontische Problemen?

De meeste orthodontische problemen zijn erfelijk. Andere malocclusie worden door de patiënt zelf veroorzaakt. Met andere woorden, ontwikkelen zij zich naar verloop van tijd. Oorzaken zijn duimzuigen, door mond ademen, tandziekte, abnormale slikken, slechte tandhygiëne, het vroege of recente verlies van tanden, ongevallen, slechte voeding, of sommige medische problemen. Wat ook de oorzaak is, gewoonlijk kunnen de meeste mensen met succes behandeld worden.

Waarom is de behandeling zo Belangrijk?

Het gebit is door de niet optimale stand van de tanden en kiezen moeilijker schoon te maken en te onderhouden. Dergelijke problemen kunnen tot cariës, tandvlees problemen, en tandverlies leiden. Een slechte beet kan slijtage op het tandoppervlak, moeilijkheid bij het kauwen en/of het spreken en mogelijke kaakgewrichts problemen veroorzaken. Één van de duidelijkste en vernietigende bijwerkingen van scheve tanden is een verlies van zelfvertrouwen. Ook zal men minder glimlachen.

Wij adviseren dat alle kinderen een orthodontisch onderzoek ondergaan voordat zij zeven jaar worden. Zelfs als uw kind ouder is dan zeven, is het belangrijk om een orthodontische onderzoek zo spoedig mogelijk te laten plaats vinden.

Behandelmethodes

De orthodontische behandeling kan worden uitgevoerd met:

  • uitneembare apparatuur
  • vaste apparatuur
  • combinatie van uitneembaar en vast

Volwassen Orthodontie

Het is nooit te laat weer te glimlachen. Steeds meer volwassenen beginnen aan een orthodontische behandeling om de problemen aan te pakken die hen voor het grootste deel van hun leven heeft gehinderd. Met de kleinere, comfortabelere, en minder zichtbare beugels is dit tegenwoordig zeer goed mogelijk.

Tarieven en vergoedingen

Tarieven worden gehanteerd die door het College Tarieven Gezondheidszorg zijn vastgesteld. Tarieven zijn afhankelijk van de uit te voeren behandeling.

Bij bijna alle verzekeraars wordt de orthodontische behandeling bij kinderen tot 18 jaar voor het grootste gedeelte, 75%-90%, vergoed. Dit is wel afhankelijk van de verzekering maatschappij waarbij u verzekerd bent. Bij volwassenen is de vergoeding beperkter, echter diverse verzekeraars vergoeden een gedeelte van de kosten. U dient altijd de te verwachten vergoeding met uw verzekeraar te overleggen.

Direct inschrijven

van A tot Z kunt u bij Mondzorg Heemstede terecht